content top
Kde bolo, tam bolo

Kde bolo, tam bolo

“A v nedeľu nepracuje,” lenže to platilo pre Boha. Ním síce Vladimír Grega nie je, ale pretek podľa pár zainteresovaných starých a skúsených motorkárov bol božský. Božský pretek s božským číslom. Áno božské číslo je: 191. Presne toľko jazdcov si zmeralo sily 30. augusta 2009 na trati za obcou Budimír.

Robo Kapajčík na KTM 450

Robo Kapajčík na KTM 450

Neviem, či tohto roku je obľúbené púšťať do sveta nepravdivé informácie typu: “Pretek nebude, prípadne bude na inom mieste a bla bla….”

“Slovo robí chlapa!” A preto sme si mohli zajazdiť v Budimíre, lebo Moto team Budimír splnil svoje slovo a pretek usporiadal. Veru a nebol to hocijaký pretek. Vyššia forma pretekania. Spoločenská udalosť a preteky. Toto nie sú moje slová, ale vyjadrenie pravidelných účastníkov seriálu ACC. Depo sa začalo zapĺňať od soboty večera. Ďalšie posádky prichádzali od skorého nedeľného rána. Jazdci si ihneď začali prezerať trať a všetci si chceli čo najviac “našlapať”. Niektorí mali obavy ako zvládnu roletky tí najmenší. Ich starosti boli zbytočné. Práve úplne naopak. Čmeliaci a sršni zvládali roletky úplne bravúrne. To dospelí mali problémy s týmto zaujímavým technickým prvkom. Rozjazdy začali najmenší. Po nich CX1, CX2 tých bolo veru neúrekom (55). Štartovali teda z dvoch radov. Mnohí z nich na štart svojej rozjazdy prichádzali aj o 20 min skôr, než museli, len aby si zabezpečili vhodnú pozíciu. Najzaujímavejšie situácie sa ešte len čakali odštartovaním kategórie B a elitnej triedy A. Obidva triedy sa stávajú vyrovnanými. V nich môžeme sledovať ako podaktorí jazdci sa od preteku k preteku zlepšujú a dobiehajú niektorých jazdcov z A kategórie. Béčko čakalo na dvoch víťazov. Grega alebo Mačaj?? Hoci lepšie odštartoval Mačaj a dostal sa do čela, vytvoril si náskok, bohužiaľ spravil jazdeckú chybu, ktorá ho stala zlatú priečku. Pri páde sa do koncovky výfuku dostala hlina a to stalo Mira dobré umiestnenie. Hoci nasadil “satanovské” tempo nestačilo to ku kovovým priečkam. Robo Kapajčík sa predstavil na novej motorke. 450-tka pod jeho rukami horela. Bavil divákov svojim jazdeckým umením a zoznamoval sa so svojim novým náradím. Ako sám povedal, bol to pre neho vhodný tréning, a preto sa rozhodol vzdať klasifikácie. Ozaj výborne jazdil Valér Garaj. I na požičanej motorke sa mu darilo obdivuhodne. Svoj deň určite mal Juraj Popovicz. Juraj nakoniec vyhral kategóriu A.

Roletky zvládali "čmeliaci" bravúrne

Roletky zvládali "čmeliaci" bravúrne

Druhú rozjazdu určite najviac okorenili bojovníci z Béčka. Opäť to boli Mačaj s Gregom, ktorý bojovali o víťazstvo. Mačaj si chcel napraviť chuť z prvej rozjazdy, ale to by musel byť Rišo Grega pomalší. Neustále si svoje pozície menili. Doslova jeden druhému ukazovali svoje predné kolesá, či samých seba, aby ten druhý si nemyslel, že sa ho striasol. Na roletkách bol rýchlejší Grega, ktorý ich skákal, kdež to Mačaj kopíroval. Ale v iných úsekoch zasa Miro Mačaj ukázal prečo vedie tabuľku. Krásne súperenie v duchu fair-play. Nesúťažilo sa iba v jazdení.

Rolety v podaní starších

Rolety v podaní starších

Možnosť zmerať si sily mali i diváci. Jedenie pizze, zmrzliny a pitie piva boli atrakcie, ktoré lákali prítomných priaznivcov. Pitie piva najlepšie zvládol skúsený štamgast, ten porazil svojich mladších kolegov bez zaváhania. Ak ste niekedy videli americké filmy ako sa napchávajú zmrzlinou a pizzou presne takto to vyzeralo pri disciplínach v jedení pizze a zmzliny. Plné ruky a ústa. Jedenie na tisíc spôsobov. Trochu nekultúrne, ale víťaz zjedol svoju pizzu ako vy svoj ranný chlieb. Program zďaleka nekončil. Vrcholom podujatia bola tombola o hodnotné ceny. Štvorkolka, skúter a autorádio. Stačilo si zakúpiť jeden tombolový lístoček a aj vy ste sa mohli stať šťastným výhercom. Pretek, kde ste našli sa zabávať celé rodiny . Hojná účasť, uznanie skúsených ľudí, čo pracujú v tejto brandži a v neposlednom rade 6 minút slávy v televízií sú najväčším poďakovaním pre organizátorov.

Autor: Barny

Nekomentované »

Zatiaľ bez komentárov.

RSS pre odoberanie komentárov k tomuto článku. TrackBack URL

Pridaj komentár