content top
Večer víťazov – ples Cassovia Cup-u

Večer víťazov – ples Cassovia Cup-u

tradične zakončujú východniari moto – sezónu plesom s podtitulom: Večer víťazov. Ako z názvu vyplýva, celý večer sa točil okolo víťazov, teda tých najlepších motorkárov a motorkárok uplynulej sezóny. 14.1.2012 sa stretli priaznivci Cassovia Cup-u, seriálu amatérskych motocyklových pretekov, v sále kultúrneho domu v Budimíre.

Vyhral Lesky

Na Cassovii sa podchytia talenty, ktoré robia radosť aj v celoslovenskom merítku. Svetlým príkladom je Peter Leskovianský junior. V rámci Slovenského pohára v countrycrosse a endure ( SP E3) je Peťo tretí a „našu Cassoviu“ vyhral. Na ples prišiel v sprievode svojej manželky, brata Mareka a otca Petra. Rodina Leskovianských je moto- kruhoch dobre známa. Dúfajme, že aj v nadchádzajúcej sezóne sa budú zúčastňovať toľkých podujatí ako v tej minulej.

Niečo z nich bude. . .

V hobíckych triedach na Cassovia Cupe nie je núdza o mladých a ambicióznych pretekárov. Bohužiaľ „ len chcieť“ nestačí. Dôležitý je tréning, zázemie a sponzor. To je na regionálnych závodoch problém. No kde inde, keď nie tu, sa vyselektujú talenty. Pri pohľade na štýl jazdy len 15 ročného Tomáša Ondriu, Richarda Schmotzer, či Ľubomíra Havrilu sa môžeme tešiť na silnú „novú generáciu“.

Pozor!!! Žena za volantom!

Cassovia Cup je jediný seriál na Slovensku, v ktorom boduje nežné pohlavie v rámci samostatnej triedy. Dokopy sedem mladých dievčat sa zúčastňovalo na „cassoviáckych“ podujatiach. Prilákali aj slovenskú najlepšiu pretekárku, Popradčanku, Miriam Závackú. Víťazkou triedy LADY sa stala Alexandra Marjaková z Košíc.

Motorka je aj pre deti

Len 5 roční chlapci sedlali malé motorky s objemom do 50 cmm a automatickou prevodovkou. Z toho je cítiť silné nadšenie ich otcov a rodinné zázemie. Dá sa predpokladať, že keď začínajú tak skoro, jazdenie bude pre nich také ľahké, ako chôdza. Trieda tých najmenších bola vyhodnotená samostatne, aby aj oni okúsili, ako chutí úspech. Vyhral ju Dominik Forgáč z Košických Olšan.

Zábava až do rána

Na Cassovii to vyzerá ako v jednej veľkej rodine. Každý každého pozná, niektorí majú k sebe bližšie, iní sa nemusia. Ako všade. Na plese však prevládala dobrá nálada. Myslelo sa už na nadchádzajúcu sezónu. Výťažok z plesovej tomboly pôjde na financovanie sanitiek a peniaze z dražby pečenej husy použije organizátor, Mototeam Budimír, na nové dresy.

Už teraz sa všetci tešia do Kechneca, kde by sa mala 29. apríla 2012 otvoriť nová sezóna.

Nekomentované »

Zatiaľ bez komentárov.

RSS pre odoberanie komentárov k tomuto článku.

Pridaj komentár