content top
Prvé kolo Cassovia Cupu sa konalo na Krásnej Hôrke.

Prvé kolo Cassovia Cupu sa konalo na Krásnej Hôrke.

Ak mi niekto povie , že zimné obodbie bolo krátke, pravdepodobne ho strávil mimo nášho územia. Lež zima trvala presne tak dlho, ako sa na ňu patrí. Jej nekonečnosť bola vyvolaná predošlými zimami, ktoré boli krátke a niektorí z nás už vo februári začali svoju prípravu na motorke.

Možno niektorí z nás sa obávali, že sezónu odštartujeme na snehu, ale ich najhoršie sny sa nenaplnili. Tohtoročný seriál Cassovia Cupu zahájil svoj ďalší ročník v Krásnohorskom Podhradí. Áno čítate správne. Cassovia cup prišla o svojho verného sponzora firmu Askof, ktorá bola neodmysliteľným partnerom v predošlých rokoch. I napriek jej odchodu patrí majiteľovi tejto firmy, pánovi Františkovi Kolibárovi veľká vďaka.

V sobotu 3.apríla smerovali „nedočkavci“ zmerať si sily po zimnej dovolenke. Ak sa niekto obával slabej jazdeckej účasti, ostal určite „sklamaný“. 110 jazdcov na úvod je ozaj dobré číslo. Nemôžem si pomôcť, ale zdá sa mi, že preteky počas sobotňajších dní lákajú menej divákov. Alebo to bolo spôsobené veľkonočnými sviatkami???
Kategórie ostali bez zmien až na malú výnimku (pribudla CX junior). Avšak pribudli noví jazdci z v jednotlivých kategóriách. O favoritoch triedy je ešte veľmi skoro vravieť. Jednoznačnú pochvalu si zaslúžia všetci jazdci, ktorí postúpili z nižšej výkonnostnej kategórie do silnejšej. Ani jeden z nich sa v danej kategórii nestratil. Či to bol Ivan Džombák, Grega, Straka, Chovanec, všetci si počínali v nových triedach v skutku dobre. Škoda, že nášho kolegu z tímu zradila technika a druhú rozjazdu neabsolvoval. Za zmienku stojí výkon Popovicza, Postredného a Košíka. Všetci znova výkonnostne „narástli“. Vidieť v nich ozajstnú dravosť, chuť jazdiť a zlepšovať sa. Veľmi bol zaujímavý lesný úsek. Jarok, skaly, blato, strmšie krátke výjazdy, ozaj lahôdka pre fajnešmekrov. Jazdecké umenie nám prišiel predviesť i Marek Haviar z Domaniže. Marek to bral ako vhodný tréning. „Bol som tu minulý rok na VSP. Keď som zistil, že sa tu pôjde cassovia, prišiel som zajazdiť s chalanmi, s ktorými súperím i v slovenskom majstráku. Je to dobrý tréning, rád by som jazdil čo najviac., aby som chytil správne tempo.“ prezrádza Marek Haviar.

Veľmi zaujímavá situácia nastala hneď po štarte CX1. V prvej zákrute došlo medzi dvoma jazdcami ku kontaktu a na rad prišli aj tvrdšie údery. Bolo teda vystarené i o zábavu .
Previnilca potrestali neklasifikovaním na najbližších troch podujatiach. Pomerne veľa jazdcov siahlo na dno svojich síl. Poniektorá neriskovali a radšej odstúpili z rozjazdy než by mali riskovať zranenie. Máme za sebou prvý pretek. V skutku úspešný. Snáď nám to vydrží počas celej sezóny. Vidíme sa v Kechneci.

Nekomentované »

Zatiaľ bez komentárov.

RSS pre odoberanie komentárov k tomuto článku. TrackBack URL

Pridaj komentár