content top
Budimír hostil Cassovia Cup

Budimír hostil Cassovia Cup

Cassovia cup pokračovala cez víkend ôsmym podujatím v Budimíre. Nedeľu 29. augusta od skorého rána nastal čulý ruch v depe príchodom štartujúcich posádok. Všetci určite rozdumovali, či počasie vydrží alebo budeme mokrí až do kosti. Počasie držalo až po druhé finálové rozjazdy. Tesne pred štartom juniorov a veteránov nám príjemne spŕchol letný dážď, ktorý výrazne upokojil prach nad celou závodnou dráhou. Ba, ale to už som riadne preskočil samotný priebeh.

Okrem počasia, hlavy jazdcov mátal i extrém test. Celý extrém test, ktorý sa jazdil pred mesiacom ako meraný test Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v endure sa stal súčasťou trate. Samozrejme pre jednotlivé kategórie boli niektoré pasáže vypustené pomocou obchádzky. Avšak, kto chcel pomýšľať na stupeň víťazov z kategórie A či B musel absolvovať všetky prvky extrém testu. Inak mohol len sotva udržať krok s najrýchlejšími. Príjemne nás prekvapila účasť trojice z Považia. Ján Zaťko, Marek Haviar a Denis Račko nás poctili svojou účasťou. Marek Haviar štartoval u nás aj napriek bolestiam, ktoré si privodil pádom na sobotňajšom preteku v Brezne. No kto sa pozeral na jeho jazdu, v tej chvíli by absolútne neuveril, že ho niečo bolí. V kategórii A nenašiel premožiteľa ani v jednej rozjazde. Obe vyhral systémom štart – cieľ. Podobne si počínal o triedu nižšie Ivo Džombák. Ani on nedaroval žiaden bod svojim súperom na svojej dvojtaktnej 125-tke.

Ivo Džombák v polovici extrémnej vložky

Prvé miesta boli neohrozené, ale na ostatných pozíciách to vrelo. Každý sa snažil vytvoriť si náskok, ale poniektorí ho stratili na extrémnej vložke, ktorá pozostávala z kameňov, niekoľkých kladov po sebe, drevenej lávke a nákladných pneumatík. Musím však vytknúť rodičom a priateľom niektorých jazdcov ich pomáhanie na trati. Chápem súťaživosť, ale nerozumiem neuváženosti. Pretek je predsa o tom, či nato daný jazdec má alebo nemá. Nie či ma viac pomocníkov pri pneumatikách. Okrem toho, že ste niektorým jazdcom priamo zavádzali na trati a znemožnili im v plynulej jazde, ste ohrozili najmä SEBA!!! A každý z nás je rád, keď odchádza z preteku po svojich.

Začiatky freestylu

Začiatky freestylu

Osvetu máme za sebou, vráťme sa aspoň takouto formou späť do deja. Iste ste počuli, že počas jazdy je najlepšie stáť. Ale kto videl jazdiť pána Janka Zaťka si povie, že to nemusí byť pravidlo. Svojím „harley“ štýlom zdolával úplne všetky prekážky absolútne bravúrne (dúfam, že sa pán Zaťko neurazíte za ten štýl, len sa mi to neuveriteľne páčilo). Pomimo toho sa zabávalo aj v okolí pódia, kde prebiehali rôzne súťaže. Snáď najbláznivejšiou súťažnou disciplínou bol hod umývadla do diaľky. Dobre čítate. Umývadlo do ruky a šup ho čo najďalej. Ozajstným problémom bolo zohnať troch odvážlivcov na pitie piva. Nakoniec najviac presviedčaný aktér sa stal víťazom. Posledná súťažná disciplína vyzerala najľahšie, ale zdanie často klame. Úlohou súťažiacich bolo zjesť v čo najkratší čas 10 DRU tyčiniek. Skúste to doma, ako Vám to pôjde. Počas celého dňa sa predávala tombola o hodnotnú cenu, ktorou bola Kawasaki KX 80. Šťastlivcovi gratulujeme a veríme, že susedov chlapec, ktorému cenu chcel darovať sa čoskoro objaví na preteku.

Najrýchlejší dorastenci

Text: barny

Nekomentované »

Zatiaľ bez komentárov.

RSS pre odoberanie komentárov k tomuto článku. TrackBack URL

Pridaj komentár